PSV A1 verslaat Feyenoord voor de beker

13 januari 2001 17:04 - Discussie op BB

Verslaggever: RvN

PSV A1, het hoogste jeugdelftal van de Eindhovenaren, heeft vanmiddag op de Herdgang met 4-2 gewonnen van Feyenoord A1. De wedstrijd was de halve finale van de Shell Cup, de beker voor jeugdelftallen. Voor PSV scoorden op een koude Herdgang Wau, Evren, Chamlal en Ayaz.

VERSLAG FORZA: Vandaag kon ik sinds lang weer eens richting de Herdgang, echt fijn was dat niet met een temperatuur van 0 graden Celsius. Maar er stond een leuke wedstrijd op het programma. PSV mocht het in de halve finales van de beker opnemen tegen de jeugd van Feyenoord. En PSV speelde sterk, ondanks dat er veel afwezigen waren. De keepers van oranje onder 18 waren beide niet van de partij (Varkevisser Fey en Coutinho PSV). Hoewel Coutinho wel op de bank zat. Ook topscorer Huntelaar was zoals bekend niet bij 0 graden op de Herdgang, maar bij 30 graden op de Canarische Eilanden . Maar zoals gezegd speelde PSV toch sterk, al in de 17e minuut resulteerde dat dan ook in de terechte 1-0 van Wau die voor de gelegenheid in de spits stond; hij pakte de rebound van een schot van Takak dat door de keeper gehouden werd. Nog geen 3 minuten later was het al 2-0 door Evren, een mooie kopbal uit een perfect genomen hoekschop van Wau.
Vlak voor rust kreeg Feyenoord een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van een penalty. Deze werd benut door Van Persie. Maar vlak daarna, ook nog voor rust, liet PSV zien dat het die helft duidelijk beter was en dat ook graag in de stand weer wou zien. Een werkelijk prachtige aanval die begon vanuit Larsen die Wau de diepte in stuurde op links, Wau behield het overzicht en speelde de bal gericht op Ayaz die zo'n 13 meter van het doel af stond en de bal eigenlijk zo het netje in kon werken, echter het sierde hem dat hij totaal niet egoistisch was en bal zeer netjes in de voeten van de aankomende Chamlal legde die met een voortreffelijk schot de bal in de kruising van het doel werkte; 3-1.

Na rust ging PSV gelukkig door, want dankzij een cadeautje van de scheidsrechter was het verschil namelijk slechts 2 doelpunten, wat voor een bekerwedstrijd, met nog 45 minuten te gaan, niet veel hoeft te zijn. Het was in de 58e minuut wederom Larsen die de ruimte vond op links de voorzet kwam en na veel gekluts kwam de bal voor de voeten van Ayaz die daar wel raad mee wist; 4-1.
In de 66e minuut was het als een slag bij heldere hemel Feyenoord die uit een corner scoorde. Het was Yue-Ting-Chiung (en dat is alleen maar zijn achternaam ) die dankbaar binnenkopte.
Daarna was het echter wel Feyenoord dat er ineens weer in geloofde, en daar waar PSV tot dat moment steeds gedomineerd had waren de laatste 24 minuten toch voornamelijk voor Feyenoord, dat ook nog kansen kreeg, onder meer voor de sterk spelende Swerts, maar het mocht voor hun niet meer baten. Aan het eind bleef de stand op een terechte 4-2 staan voor PSV. Volgende week treffen beide ploegen elkander alweer op de Herdgang, dan echter wel zonder mijn aanwezigheid aangezien ik dan andere verplichtingen heb. Ik hoop dan ook stiekem op een afgelasting.

Opstelling PSV:
1. Budziak 7 (een knappe redding in de 1e helft, echter zat hij fout bij het 2e doelpunt toen hij zei dat de bal voor hem was, echter was dat niet het geval)
2. Verhaegh 8 (een dikke 8, beste man aan PSV kant, had alles onder controle aan de rechterkant. Komt er ook altijd fel in en is nooit bang en dat siert hem, want zijn postuur heeft hij daarvoor niet mee)
3. Leijsten 7
4. van Boxel 8 speelde ook een sterke partij, vooral opbouwend deed hij het goed vandaag)
5. de Vos 7 (net geen 8 speelde wel een prima partij)
6. Takak 7 (speelt normaal op "10" maar speelde ook op deze positie zeer goed, heeft een geweldig inzicht die jongen, allen bij het 2e tegendoelpunt ging hij tekeer tegen Budziak, hoewel de fout inderdaad bij Budziak lag, moet je een keeper nooit afbranden in een wedstrijd, maar ten aller tijde het vertrouwen geven en opbeuren op zulke momenten)
7. Evren 7
8. Chamlal 7 (net geen 8, speelde goed, maar zat er volledig doorheen de laatste 20 minuten)
9. Wau 7 (en dikke 7, speelde prima op deze positie, bewoog veel, en was dan weer links en dan weer rechts te vinden, moet ongelooflijk irritant zijn geweest voor zijn directe tegenstander)
10. Ayaz 7 (ook een dikke 7, maar leek net als Chamlal er volledig doorheen te zitten de laatste 20 minuten)
11. Larsen 7

Geen wissels aan PSV kant dit keer, wat opvallend was, omdat zoals aangeven 2 spelers daar zeker rijp voor waren, niet vanwege het vertoonde spel, maar wel qua vermoeidheid.

Stats:
17' 1-0 Wau
20' 2-0 Evren
42' 2-1 van Persie
45' 3-1 Chamlal
58' 4-1 Ayaz
66' 4-2 Yue-Ting-Chiung

41' Takak
80' Yue-Ting-Chiung (Fey)
83' Swerts (Fey)
88' van Persie (Fey)