PSV pakt laatste kans: 2-0 winst op FC Twente

14 april 2007 21:22

PSV lijkt precies op tijd uit de dood herrezen. Na vorige week zaterdag gaf niemand meer een stuiver voor PSV. De Brabantse formatie hing als los zand aan elkaar, het vertrouwen ontbrak volledig en een voorsprong van elf punten was als sneeuw voor de zon verdwenen. Iedereen in Eindhoven dacht dat Ajax de volgende dat op bezoek bij RKC Waalwijk de koppositie zou overnemen en deze vervolgens niet meer zou afstaan. De degradatiekandidaat zorgde echter voor een stunt van jewelste door Ajax op 2-2 te houden.

Na deze mentale opkikker speelde PSV na de slechtste een van de beste wedstrijden na de winterstop en won met 2-0 van FC Twente. Hiermee kwam er een eind aan een reeks van twee punten uit vier competitieduels. Jefferson Farfan scoorde na 20 minuten in een minuut tijd twee keer. Het doelpunt werd bewust gevierd met het hondstrouwe PSV-publiek. Door de snelle doelpunten geloofde iedereen er weer in. De kampioensliedereen schalde dan ook veelvuldig van de PSV-tribunes.

De overwinning tegen ??n van de best voetballende teams van Nederland was meer dan verdiend. PSV leek eindelijk weer op het PSV van de eerste seizoenshelft. FC Twente had het meeste balbezit, maar werd bijna nooit gevaarlijk. PSV daarentegen cre?erde een reeks goede kansen en had verder uit moeten lopen dan de 2-0.