PSV wint met 1-0 van Feyenoord

21 december 2008 16:25

In een wedstrijd waarin er van beide kanten volop strijd was, maar weinig kwaliteit, won PSV uiteindelijk terecht met 1-0 van Feyenoord. Afellay besliste een kwartier voor tijd met een schuiver van afstand de wedstrijd.

PSV creëerde in de eerste helft al een aantal behoorlijke kansen. Nog vaker kwam de ploeg gevaarlijk voorin, maar ontbrak het aan de laatste goede pass. Aan de andere kant was Feyenoord in de eerste helft ook een aantal keer gevaarlijk.

Na rust had PSV verdedigend weinig problemen mer met Feyenoord. De Rotterdammers moesten vooral tegenhouden en dat ging ze lange tijd goed af. Het was uiteindelijk Afellay die een bal kreeg teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. Hij haalde beslissend uit met een schuiver in de hoek. Een offensief van Feyenoord kwam er ondanks het inbrengen van Biseswar, Mols en Slory er niet echt meer.