PSV op valreep naar 2-2

17 september 2009 22:58

In de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League heeft PSV met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Praag. Invaller Jonathan Reis bracht PSV in de slotfase tot twee keer toe langszij.

PSV had lange tijd de controle over de wedstrijd. Toch drong de ploeg niet echt aan en had het moeilijk openingen te vinden tegen een net zo compact Sparta Praag. In de eerste helft moest Isaksson een keer echt handelend optreden, dat deed hij uitstekend.

Halverwege de tweede helft werd Sparta Praag gevaarlijker. Toen kwam de wedstrijd een beetje los. Op dat moment bracht Fred Rutten de snellere Jonathan Reis voor Danny Koevermans.

Isaksson ging vreselijk in de fout bij een voorzet. Hij miste de pal die gelukkig op de paal belandde. Een kwartier voor tijd kwam Sparta Praag op voorsprong. Reis liet verdediger Hubnik vrij bij een stilstaande situatie. Isaksson kwam daarbij ook niet uit het doel. Vier minuten later was het Jonathan Reis die de gelijkmaker maakte. Eerst maakte hij nog aanspraak op een penalty toen hij gehaakt werd. Die kreeg hij niet, maar even later kwam een afvallende bal wel voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en schoot hem in een keer binnen.

Vier minuten voor tijd leek dat echter tevergeefs toen Simons voor de tweede keer verkeerd instapte en Kadlec wegwas. Die stelde Zeman in staat de 2-1 te scoren. PSV zetten vervolgens nog even aan, maakte druk en had gelukkig toen vasthouden van Lazovic in de slotminuut werd bestraft met een penalty. Simons wilde die niet nemen en Jonathan Reis wierp zich op. heel koelbloedig schoot hij de penalty in de binnenkant van het net binnen en bracht hij PSV de gelijkmaker.