PSV wint makkelijk van Excelsior: 4-2

13 november 2010 20:36

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion gemakkelijk met 4-2 gewonnen van Excelsior. Na een snelle achterstand zette PSV al snel orde op zaken. De ploeg verzuimde alleen om Excelsior al eerder op een ruime achterstand te zetten door een paar van de vele kansen te benutten.

Binnen enkele minuten stond Excelsior verrassend op voorsprong. Het was Bovenberg die uit een vrije trap van Koolwijk kon scoren. PSV raakte niet van slag en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam van Lens, die zichzelf in de zestien vrij speelde en diagonaal binnenschoot. Vervolgens was het nog voor rust Bouma die PSV naar de 2-1 kopte. Daaraan ging een prachtige actie van Berg vooraf die de bal uit de lucht opving en vervolgens in twee keer doorgaf.

PSV bleef vervolgens op zoek naar meer. Er zouden er uiteindelijk nog slechts twee vallen ondanks vele kansen. Eerst was het ene kopbal van Toivonen, vervolgens was het Marcelo met zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. DE Braziliaan brak daarmee de ban van het vierde doelpunt. Tal van kansen had PSV op de vierde laten liggen. Met name Berg was daar een ster in. De Zweed schoot tot twee keer toe vanaf een paar meter voor de goal niet te missen kansen op de lat. Tussendoor had Excelsior via Fernandez nog iets teruggedaan. Hij liep Bouma er volledig uit bij een counter. Het zou vervolgens bij 4-2 blijven.