Rutten: gevoel dat we de wedstrijd hebben weggegeven

18 september 2011 16:18 - Eredivisie Live

Fred Rutten gaf na afloop voor de camera van Eredivisie Live aan dat PSV absoluut niet tevreden mag zijn met de 2-2. 'Over de uitslag ben ik teleurgesteld. Zeker als je 2-1 voorstaat en de kansen op 3-1 en 4-1 hebt. Vervolgens krijg je heel knullig de gelijkmaker tegen. Dan heb je het gevoel dat je de wedstrijd hebt weggeven. Wij mogen niet tevreden zijn.'

'De start was uitstekend. We hadden grip op de wedstrijd en komen op voorsprong. Daarna nam Ajax een fase de grip over. Na het incident met Tyton had ik het gevoel dat het team daar mee bezig was. Spelers zaten niet echt in de wedstrijd.'

'In de rust hebben we dat gerepareerd. Je moet proberen dat moment weg te halen en iets anders te creëren waardoor de gedachten anders worden. Hoe? Misschien door stemverheffing, dat kan. Het team reageerde na rust uitstekend. Dan is het enige verwijt dat we de wedstrijd niet op slot hebben gegooid.'

'In de tweede helft namen we bij fases gas terug. De pressing die wij spelen vergt zoveel energie dat je bij fases compact moet gaan spelen. Ajax werd in die fases wel gevaarlijk, maar kreeg geen grote kansen. Dat het dan nog 2-2 wordt is zuur.

"Dit elftal is groeiende en het spel vandaag geeft mij de bevestiging daarvan. Alleen moeten we wel leren de controle te houden. Vandaag verloren we de grip niet zoals in Venlo, maar we gaven de goal gewoon weg. We moeten wel kerels worden, dit hoort niet in de top.'