PSV naar kwartfinale beker via 0-4 zege in Rijnsburg

18 december 2012 22:50

PSV heeft op simpele wijze de kwartfinale van de KNVB beker weten te bereiken. In de strijd om de achtste finales werden de amateurs van Rijnsburgse Boys met 0-4 verslagen.

PSV begon scherp aan de wedstrijd en kon het duel daardoor al vroeg beslissen. In de vierde minuut kwam PSV al op voorsprong. Manolev kwam goed op en schoot met buitenkant voet werkelijk schitterend binnen van afstand. PSV ging vervolgens door en stond binnen het half uur op 0-3 via twee doelpunten van Matavz. PSV had toen al meerdere mogelijkheden gekregen.

Aanvallend kregen ook de amateurs van Rijnsburgse Boys de nodige kansen tegen een zwakke verdediging van PSV. Zo gaf Van Ooijen een penalty weg, die uiteindelijk door Waterman uitstekend gestopt werd. De PSV doelman kon zijn doel schoon houden. In de tweede helft zou Strootman, de beste van het veld, de 0-4 maken.Vooral Wijnaldum en Depay miste enkele hele grote kansen om de zege te vergroten.