Knappe uitzege PSV bij NAC: 1-6!

22 december 2012 22:40

PSV heeft op knappe wijze het jaar 2012 afgesloten. Uit bij NAC werd met 1-6 gewonnen. Na zes seizoenen zonder zege wist PSV eindelijk weer eens toe te slaan in Breda en hoe.

Op een dramatisch slecht veld, door de overvloedige regenval, was PSV vanaf het begin scherp en agressief. Hoewel combinatievoetbal op dit veld zeer moeilijk was creëerde de ploeg een legio aan kansen. Lens opende in de elfde minuut de score na een fout van Looms. Vervolgens mocht diezelfde Lens aanleggen voor een penalty. Hij schoot zwak in, maar de oplettende Matavz gaf in de rebound Lens de kans om zijn fout goed te maken, 0-2.

Vlak na de 0-2 werd even gevreesd voor het terugkeren van het oude euvel bij PSV. Via een overigens prachtig afstandschot van Buijs kwam NAC terug in de wedstrijd. De ploeg geloofde er in die fase weer in. PSV ging echter door en liep via doelpunten van Wijnaldum (intikker na uitstekend doorgaan van uitblinker Strootman) en Zanka (goed binnengeschoten van binnen de zestien) uit naar 1-4 bij rust.

In de tweede helft kon PSV op dezelfde voet doorgaan. De ploeg hoefde niet meer voluit te gaan, maar toonde dusdanige inzet dat NAC niet meer terug kon keren in de wedstrijd. Het was Narsingh die voor de 1-5 zorgde. In de slotfase tekende invaller Locadia uiteindelijk voor de 1-6 eindstand.