PSV geeft zege uit handen tegen Vitesse: 2-2

9 februari 2013 22:46

Na een goede wedstrijd in Arnhem verzuimde PSV zichzelf te belonen met een zege. In de slotfase kwam Vitesse langszij door persoonlijke fouten achterin.

PSV speelde een uitstekende eerste helft. Advocaat had ervoor gekozen om Lens centraal te posteren. Wijnaldum verhuisde daardoor naar de rechterflank. Hiljemark versterkte het middenveld. Advocaat ging daarmee zijn favoriet systeem spelen met Van Bommel op de punt naar achteren. Strootman en Hiljemark speelden iets doorgeschoven.

In het nieuwe systeem speelde PSV dominant, zonder eigenlijk ook maar iets weg te geven in de eerste helft. De ploeg had het overwicht eigenlijk in iets meer uitgespeelde kansen moeten uitdrukken. Het spel en de controle was echter uitstekend. Hiljemark, die in de basis debuteerde, speelde in de eerste helft fris en energiek en liet zien over veel inzicht te beschikken. Na 19 minuten kwam PSV op 0-1. Mertens slalomde vanaf rechts in het strafschopgebied en werd neergehaald. Hij ging zelf achter de penalty staan en schoot PSV op 0-1. Een verdiende voorsprong voor PSV bij rust.

Na rust durfde Vitesse meer en ging het op zoek naar de gelijkmaker. PSV bleef de controle houden en gaf nauwelijks iets weg. Zelf vergat het echter te voetballen. Bij vlagen waren er gevaarlijke counters. Daar waar de ploeg meer ruimte kreeg om de wedstrijd al te beslissen. Uit het niets was er opeens een penalty voor Vitesse. Bij duwen en trekken was Marcelo de laatste die zijn tegenstander naar de grond trok. Bonly legde vervolgens een kwartier voor tijd aan voor de gelijkmaker vanaf 9 meter.

Nog geen minuut na de gelijkmaker stond PSV alweer op. Een prachtige aanval van PSV werd door Wijnaldum uitstekend binnengeschoten. Vitesse moest daardoor opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. PSV liet zich teveel terugdringen, maar leek niets weg te geven. Plots was er echter vlak voor tijd een onachtzaamheid van Derijck die Bony volledig vrij liet staan en de 2-2 liet binnenkoppen. Dat betekende een enorme domper voor PSV

De ploeg liet zien er met Hiljemark erbij op het middenveld er een tactische variant bij te hebben. Gezien het spel zal deze variant zeker een vervolg gaan krijgen in het slot van de competitie.