Rommelige 2-0 zege PSV tegen VVV

2 maart 2013 21:37

PSV heeft in het Philips Stadion een 2-0 zege behaald op VVV. In een rommelige wedstrijd kon PSV het compacte VVV maar weinig uitspelen. Het tempo van de ploeg was daarvoor ook te laag.

PSV begon scherp aan de wedstrijd. De ploeg kwam al na drie minuten op voorsprong. Locadia gaf een uitstekende voorzet door het midden van waaruit Depay kon binnentikken. Iedereen ging er vervolgens eens goed voor zitten. PSV bleef sterker, maar de echte kansen bleven uit. Naarmate het duel vorderde zakte het verder in van PSV kant.

In de tweede helft kwam er iets meer snelheid in het spel. Daardoor kwamen er ook iets meer mogelijkheden, al werd het nooit aantrekkelijk. Het duurde tot de 90ste minuut toen de uitblinkende VVV doelman Maenpaa een harde vrije trap van Van Bommel liet glippen en daarmee de beslissende tweede treffer doorliet.