PSV wint met 4-2 van NEC en stelt 2e plaats veilig

5 mei 2013 14:51

PSV heeft dankzij een moeizame 4-2 zege op NEC de tweede plaats en daarmee voorronde van de Champions League veilig gesteld. Dat gebeurde volledig in stijl van dit seizoen.

De ploeg leek net als tegen FC Groningen een makkelijke middag tegemoet te gaan. PSV was fel en zette druk op de tegenstander. Al na negen minuten kwam de ploeg op voorsprong toen Bovenberg een voorzet achterover in eigen doel kopte. Het duurde vervolgens lang voordat PSV de 2-0 kon maken, de honderdste van het seizoen. Het was Toivonen die die eretreffer na een scrimmage op zijn naam kon zetten.

In de tweede helft leek PSV uit te kunnen lopen naar een grote zege. Het tegendeel was echter waar. Hoewel de ploeg aanvallend zijn kansen bleef houden, zakte de ploeg verdedigend weer door de mand. Op de counter werd NEC gevaarlijk. Marcelo liet zich wegzetten waarna Van der Velden de aansluitingstreffer kon maken. NEC ging er vervolgens in geloven. Veertien minuten voor tijd leidde dat tot ongeloof van velen tot de gelijkmaker van Amieux.

Ondanks de gunstige resultaten op de andere velden leek PSV het weer volledig onnodig te verspelen. Dat liet de ploeg echter niet gebeuren. PSV zette aan voor een slotoffensief. Twee minuten later stond de ploeg alweer op voorsprong. Babos kon twee schoten nog blokkeren, maar moest vervolgens toezien hoe Lens uit de rebound kon binnentikken. Met 3-2 bleef het spannend tot het einde. Ver in blessuretijd zorgde Locadia uiteindelijk voor de beslissende 4-2.