Triest einde seizoen voor PSV: 3-1

12 mei 2013 16:37

PSV heeft het teleurstellende seizoen 'in stijl' afgesloten. De ploeg ging vrij kansloos met 3-1 onderuit in de laatste wedstrijd in Enschede. PSV zag tot overmaat van ramp ook de afscheidnemende Mark van Bommel met rood vertrekken.

PSV stond binnen no-time op achterstand. Castaignos kon doorgaan en uit een bijna onmogelijke hoek langs Waterman scoren. Vlak daarna was Locadia dicht bij de gelijkmaker. Hij stuitte echter op Boschker. Na een half uur trapte de inmiddels aan zijn kin geblesseerde Waterman verkeerd uit. Chadli kon profiteren en de 2-0 maken. Waterman kon vervolgens niet verder en moest vervangen worden door Tyton.

Nog voor rust deed PSV iets terug toen de ploeg een penalty kreeg nadat Hutchinson naar de grond was gemaaid. Mertens ging achter de bal staan en scoorde beheerst. PSV leek beter aan de tweede helft te beginnen en het duel onder controle te krijgen. FC Twente kwam na tien minuten vervolgens wel op 3-1 via Janssen. Daarmee was het eigenlijk wel gebeurd voor PSV.