Eerste nederlaag van seizoen in voetbalgevecht; 2-1

28 september 2013 20:41

PSV heeft uit in Alkmaar de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. AZ was met 2-1 te sterk.

AZ was vanaf het begin de betere ploeg. De ploeg creëerde diverse goede kansen en vond Zoet op haar weg. Het was dan ook niet verrassend dat AZ op een 1-0 voorsprong kwam, Viergever kopte hard binnen. In het vervolg kwam PSV beter in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kwam PSV op gelijke hoogte. Memphis Depay schoot een vrije trap prachtig hard in de kruising.

In de tweede helft nam AZ weer het heft in handen. De thuisploeg had de betere van het spel, had steeds de tweede bal te pakken. Na ene klein uur viel de 2-1. Johansson profiteerde van onoplettendheid en lobde de bal in een keer knap over de enkele meters voor zijn doel staande invaller Tyton. In het vervolg raakte PSV het overzicht kwijt. De ploeg kwam niet meer aan goed voetballen toe, spelde te gehaast. AZ was daardoor nog gevaarlijker dan PSV in de slotfase. De gelijkmaker heeft er dan ook eigenlijk niet meer ingezeten, op een grote kans van Matavz na.