Goede Europese zege voor PSV: 2-0 tegen Dinamo Zagreb

7 november 2013 20:56

PSV heeft een goede zege behaald op Dinamo Zagreb. In het Philips Stadion eindigde het Europa League duel in een meer dan verdiende 2-0 voor PSV.

PSV had vanaf het begin een overwicht in de wedstrijd. Dat leverde bij rust 'slechts' een 1-0 voorsprong op. Het was Adam Maher die frisser speelde dan de afgelopen weken, en na een fraaie combinatie de 1-0 kon aantekenen. Eerder stond de keeper van Dinamo Zagreb een treffer van PSV diverse malen in de weg. PSV kwam achterin nauwelijks in gevaar in het eigen stadion.

Direct na rust had de tegenstander meer aanvallende aspiraties. Het was vervolgens PSV dat snel op 2-0 kwam. Het was Narsingh die met zijn tweede assist van de avond Toivonen in staat stelde de 2-0 binnen te schieten. Het was uiteindelijk onduidelijk of Locadia de bal nog toucheerde. Het duurde na afloop nog even voordat duidelijk werd dat de UEFA het doelpunt uiteindelijk aan de Zweed toekende.

PSV kon in het vervolg nog verder uitlopen maar paal en lat beletten Maher en Depay nog te scoren. Het was echter meer dan voldoende om Dinamo Zagreb definitief uit te schakelen en PSV een goede uitgangspositie te geven voor overwintering.