PSV zakt steeds verder weg: 3-1 verlies bij Feyenoord

1 december 2013 16:23

De gifbeker is nog steeds niet leeg bij PSV. Ook bij Feyenoord werd verloren, een nederlaag waar weinig op af te dingen viel.

PSV had het in de beginfase heel moeilijk met de thuisploeg. De Rotterdammers speelden vanaf het begin fel en agressief. PSV kon voetballend geen controle krijgen en moest het offensief zien uit te zingen. Dat lukte, waarna PSV zich in de wedstrijd kon spelen. het werd daarbij geholpen doordat de ploeg bij de eerste kans op 0-1 kwam. Het was Adam Maher die uiteindelijk voor de 0-1 zorgde na een assist van Jozefzoon. PSV kon dat echter niet vasthouden. Feyenoord kreeg kansen via Clasie en Pelle en zag op slag voor rust dat Boetius de gelijkmaker binnenschoot.

Na rust was Feyenoord beduidend sterker. Dat leidde uiteindelijk tot een snelle 2-1. Arias pakte zijn tegenstander vast in het strafschopgebied en moest toezien hoe Makkelie een penalty gaf. Pelle schoot hem beheerst in. Vier minuten later was het de beurt aan Bruma die na Pelle te lang vasthield, waarna de Italiaan gretig naar de grond ging. Naast de tweede penalty op rij moest Bruma er met zijn tweede geel, en dus rood, vanaf. Het tweede buitenkansje schoot Pelle op de paal. Veel veranderde dat niet meer want Pelle kon vervolgens alsnog de 3-1 binnenschieten na een assist van Boetius. Met tien man kon PSV daar niets meer tegenover zetten. De ploeg had veel te weinig in te brengen zondagmiddag.