Zwaarbevochten winst PSV in uitduel: 1-2 bij Cambuur

5 februari 2014 20:34

PSV heeft uit bij Cambuur een zwaarbevochten overwinning behaald. Het was pas de derde uitzege van het seizoen. PSV kwam met de zege goed weg in Leeuwarden, lange tijd zag het daar niet naar uit.

Al na twee minuten stond PSV op achterstand. Bij PSV was de verdediging nog niet wakker toen Elvis Manu kon profiteren. Het betekende direct weer een klap voor de ploeg, die vervolgens moeite had om een vuist te maken. Na 40 minuten kwam PSV langszij. Het was Bruma die binnenkopte toen doelman Nienhuis miszat. Na de gelijkmaker werd PSV sterker. nog voor rust had Narsingh de kans op de 1-2.

Na rust bleef Cambuur gevaarlijk. Echt controle over de wedstrijd kreeg PSV niet. Via een counter met Narsingh kon Locadia na een uur spelen PSV op voorsprong zetten. Daarna probeerde Cambuur het wel en werd het bij vlagen gevaarlijk tegen een weifelende verdediging. PSV was echter de sterkere en had meer mogelijkheden op de 1-3 dan de 2-2. Doordat deze uitbleef bleef het tot in blessuretijd spannend.