Zoet redt verdiende overwinning PSV: 2-1

14 februari 2014 21:56

PSV heeft de derde zege op rij behaald. In het Philips Stadion werd het een verdiende, maar nipte 2-1 zege voor PSV op Heracles. Jeroen Zoet moest in de slotfase nog enkele schitterende reddingen uit de kast halen om de zege veilig te stellen voor PSV.

PSV kwam al vroeg op voorsprong. In de vijfde minuut trof Depay eerst Pasveer, maar kon hij vervolgens uit de rebound PSV alsnog op voorsprong zetten. In het vervolg zette PSV Heracles vast en kreeg het legio mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde durfde en kon Heracles er meer uitkomen. Dat leverde mogelijkheden op, waarna de 1-1 vlak voor rust niet onverwacht kwam, maar wel volledig tegen de verhoudingen in was.

In de tweede helft bleef PSV voor veel meer gevaar zorgen, maar was het niet meer zo dwingen als in de eerste helft. De ploeg kwam na een uur spelen op voorsprong. Bryan Ruiz kon bijna op de doellijn een voorzet van Jetro Willems binnenkoppen. In de slotfase ging Heracles steeds meer op de aanval spelen en kreeg het een paar grote kansen. Jeroen Zoet hield met een aantal goede reddingen PSV op voorsprong en redde daarmee de drie punten.