PSV vecht zich voorbij Eagles: 2-3

1 maart 2014 21:36

PSV heeft de derde uitwedstrijd op rij weten te winnen. Daar zag het overigens heel lang niet naar uit. Go Ahead Eagles was in de eerste helft de betere ploeg en kwam dan ook verdiend op 2-0. Na rust kon PSV de wedstrijd echter kantelen.

Go Ahead Eagles was in de eerste helft veel agressiever. De ploeg had bijna elke tweede bal. Dat zorgde voor veel balverlies bij PSV en een thuisclub die er steeds razendsnel uitkwam. De thuisclub kreeg diverse goede mogelijkheden. Een 2-0 ruststand was daardoor zeker niet onverdiend. Al na 51 seconden was het 1-0 toen Houtkoop vanaf links Antonia bij de tweede paal in staat stelde te scoren. Vervolgens was het Falkenburg die wegdraaide en binnenschoot.

Een nieuwe echec voor PSV dreigde. Helemaal toen vlak na rust Eagles een unieke kans kreeg op de 3-0. Aan de andere kant schoot Memphis Depay vanuit het niets een bal prachtig in de kruising voor de aansluitingstreffer, 2-1. PSV was anders uit de kleedkamer gekomen en het doelpunt gaf de ploeg de hoop dat het kon gaan lukken. PSV kreeg de wedstrijd in handen, al bleef Go Ahead via de counter gevaarlijk. PSV kreeg echter steeds meer kansen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en werd na een rommelige aanval door Locadia binnengeschoten. PSV had nog 25 minuten om op zoek te gaan naar de winnende. Die zou uiteindelijk in de 90ste minuut vallen. Na diverse gemiste mogelijkheden was het Bryan Ruiz die weer het goudhaantje bleek en voor de derde wedstrijd op rij de beslissende maakte.