PSV met achtste zege op rij voorbij Roda: 3-1

22 maart 2014 22:39

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion de competitiewedstrijd tegen 'angstgegner' Roda JC met 3-1 weten te winnen. Na twee nederlagen eerder dit seizoen was PSV nu veel te sterk voor Roda JC.

PSV speelde een goed eerste half uur waarin het legio kansen creëren. PSV verzuimde in die fase de wedstrijd al te beslissen. De ploeg kwam op 1-0 voorsprong via Jurgen Locadia die een mooi balletje van Ji-sung Park verzilverde. In het laatste kwartier verslapte de concentratie van PSV. Prompt kreeg Roda JC enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Vlak voor rust was het Paulissen die de bal scherp in de verre hoek langs Zoet plaatste.

In de rust zette Cocu orde op zaken. Hij stelde zijn verdediging iets anders op en drong aan op een betere concentratie. Dat had het gewenste effect. PSV kwam geen moment meer in de problemen. Het was vervolgens wachten op de doelpunten van PSV. Die kwamen er uiteindelijk via Bryan Ruiz (uit een scrimmage) en Bruma (kopbal uit hoekschop). Daarmee kon PSV de achtste zege op rij bijschrijven.