FC Groningen maakt einde aan zegereeks PSV: 2-3

29 maart 2014 22:40

Na acht zeges op rij kwam er in Eindhoven verrassend een einde aan de zegereeks van PSV. FC Groningen was met 2-3 te sterk en daar was niet al te veel op af te dingen.

PSV kende een flitsende start. Binnen twee minuten stond PSV op voorsprong. Van der Velden gaf de bal door et midden weg. Bizot redde nog wel, maar in de rebound kon Depay met een hele knappe volley achterlangs op schitterende wijze de 1-0 maken.

Daarna werd FC Groningen sterker. Verdedigend sloeg opeens de angst toe in de ploeg en dook een oude kwaal weer op. Arias, Bruma en Rekik hadden het stuk voor stuk moeilijk met hun tegenstander. FC Groningen tikte er op los in de verdediging van PSV. De gelijkmaker kwam van Zivkovic via een knappe tip-in. Rekik liet daarbij zijn man te makkelijk lopen. Even later was het ook 1-2 door Kostic na een echte fout van opnieuw Rekik. PSV mocht de handen dichtknijpen dat het nog voor rust op 2-2 kwam. Rekik werd aangetikt in het strafschopgebied. Hij was er al naar op zoek en ging gemakkelijk liggen. Locadia benutte het buitenkansje feilloos.

Vlak na rust had Wijnaldum direct de kans om zijn terugkeer na zes maanden te bekronen met een doelpunt. Hij kon net de bal niet volledig meer raken om hem binnen te schuiven. In het vervolg was FC Groningen gevaarlijker via de counter. PSV had geen grip op de wedstrijd en creëerde te weinig met een ploeg waarin weinigen hun normale vorm haalden. Met een gelukkige vrije trap van Chery kwam FC Groningen zelfs op 2-3. Daarna claimde PSV tot twee keer toe een strafschop. Van Sichem wuifde echter beide gevallen weg. De overduidelijke handsbal zou hij zelf niet gezien hebben, zo gaf hij tegen Wijnaldum aan. PSV dwong in de slotfase zelf ook te weinig af om nog een goed resultaat te kunnen forceren.