Wisselvallig PSV begint met eerste uitzege: 1-3

10 augustus 2014 18:40

PSV kende een wisselvallige start van het seizoen, maar kon uiteindelijk drie punten meenemen uit Tilburg. De ploeg won met 1-3 van Willem II via twee treffers van mEMPHIS Depay en e e n van Jurgen Locadia.

PSV stond al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong in Tilburg. De ploeg profiteerde twee keer van enorme fouten bij Willem II achterin. Bij de 0-1 ging de uitkomende Kostas Lamprou opzichtig in de fout waardoor de attente Locadia de 0-1 kon binnenwerken. Vervolgens was het Depay die een paar minuten later kon profiteren van slecht uitwerken. In het vervolg van de eerste helft werd PSV slordiger. Dat leverde in de 40ste minuut prompt de aansluitingstreffer op van Andrade. Willem II ging er daarna weer helemaal in geloven.

In de tweede helft had PSV het moeilijk. De thuisploeg kreeg diverse goede kansen op de gelijkmaker. Tot geluk van PSV ontbrak het scorend vermogen van de promovendus. Op de counter kon PSV het uiteindelijk uitspelen. Lamprou had bij een counter een overtreding nodig om Wijnaldum van een doelpunt te behouden. Depay ging vervolgens achter de bal staan en kon de 1-3 binnenschieten, al zat reservekeeper Meul er wel angstig dichtbij. Na de 1-3 kwam PSV in het laatste kwartier niet meer in de problemen.