Simpele uitzege PSV in Utrecht: 1-5

26 oktober 2014 16:22

PSV heeft in Utrecht een hele simpele uitzege behaald. Na de Europa League wedstrijd op donderdag kon PSV in de Galgenwaard de score van vorig jaar herhalen: 1-5.

PSV had de buit al snel in de tas in de Galgenwaard. FC Utrecht begon met lef, maar gaf daardoor achterin ook erg veel ruimte weg. PSV wist daarvan wel te profiteren. Nadat in de beginfase diverse counters net niet het eindstation wisten te bereiken, was het na 12 minuten wel raak. Willems ging goed door en gaf de bal voor op de goed doorgelopen Maher: 0-1. Tien minuten later was de stand al verdubbeld. Van der Maarel vloerde De Jong in het strafschopgebied. Hij moest er met rood (tweede geel) vanaf. Memphis tekende vanaf de strafschopstip voor de 0-2. Tegen tien man had PSV vervolgens een makkelijke middag. Na de 0--3 van uitblinker Hendrix leek PSV op een monsterscore af te stevenen. Die kansen kwamen er ook wel, nonchalance speelde PSV echter parten. Het dichtst bij een treffer was Memphis nog in de eerste helft. Van eigen helft (!!) schoot de aanvaller op de lat boven Verhoeven.

Na rust liet PSV het een beetje lopen. Door een uitstekend kopdoelpunt van Boymans kwam FC Utrecht op 1-3. Met tien man ging de thuisclub er zowaar nog weer een beetje in geloven. PSV moest daardoor nog onnodig de strijd aangaan. Via een eigen doelpunt van Kum en een treffer van invaller Wijnaldum kwam PSV uiteindelijk toch weer uit op 1-5, net als vorig seizoen.