Cocu: 'dit zijn heel dure punten, had bij rust ook 2-6 kunnen staan'

23 november 2014 15:25

Phillip Cocu baalde van het puntenverlies in Groningen. 'Dit zijn heel dure punten die je hier verliest. Het had bij rust al 2-6 kunnen staan,' aldus de coach van PSV voor de camera van de NOS. 'We hadden hier gewoon ruim moeten winnen. We waren voorin veel te slordig. Dan blijf je steken op een gelijkspel.'

'In de eerste helft kregen we een stuk of negen kansen, maar kreeg de tegenstander ook nog wel diverse mogelijkheden. In de tweede helft stond het verdedigend beter en hebben we zelf ook weer een aantal kansen gecreëerd. Dat we er maar e e n maken is veel te weinig gezien ons spel en de kansen. Dan heb je een hele nare smaak in je mond van het gelijkspel.'

'Hoe we ons hier gepresenteerd hebben is prima. We hebben gevoetbald, gezonde opbouw en goede omschakeling. Er zat veel energie in de ploeg. Dat is allemaal uitstekend. Maar uiteindelijk gaat het wel om de punten te halen. Als je in de tweede helft op voorsprong komt, moet je de tegenstander geen kansen meer geven om alsnog gelijk te kunnen komen.'