PSV wint laatste uitwedstrijd van 2014: 1-3

6 december 2014 22:42

PSV heeft de laatste uitwedstrijd van 2014 winnend afgesloten. De ploeg was duidelijk te sterk voor FC Dordrecht. Na een vroege achterstand werd het uiteindelijk 1-3 voor PSV.

PSV zocht direct de aanval en kreeg al snel de eerste goede kansen. Het was FC Dordrecht echter dat op voorsprong kwam. Lieder profiteerde van weifelend optreden van Rekik en Zoet. PSV liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op dezelfde voet door. Dat leidde na 20 minuten tot de gelijkmaker van Wijnaldum. PSV liet vervolgens diverse goede kansen op de 1-2 liggen. Na een handsbal in het strafschopgebied stiftte Memphis tot ongenoegen van heel PSV de penalty nonchalant op de lat. Op slag van rust miste Luuk de Jong een enorme kans. Maar in blessuretijd van de eerste helft kon hij alsnog binnenkoppen.

Na rust bleef PSV kansen krijgen tegen Dordrecht. Het was opnieuw Wijnaldum die voor de 1-3 zorgde en de wedstrijd besliste. Hij had nog meerdere mogelijkheden, maar trof onder andere paal en lat. FC Dordrecht kon daar weinig meer tegenover zetten. Helemaal niet toen Haddad met zijn tweede geel en dus rood van het veld moest.