Kuipers geeft fout toe: 'ik kon de overtreding niet zien'

17 december 2014 23:48

Scheidsrechter Kuipers gaf al in de rust tegenover een viertal Feyenoorders toe dat hij een fout had gemaakt door de 1-1 van Luuk de Jong toe te staan. De Feyenoorders kwamen in de rust bij de scheidsrechter op bezoek waarna hij toegaf dat het een 100% overtreding was van De Jong.'

Na afloop gaf Kuipers ook voor de camera van Fox Sports aan dat hij miszat. 'Ik keek naar de bal en kon dat moment niet waarnemen. Ook de assistent kon dat vanuit zijn positie niet. Het zicht van de vierde man werd geblokkeerd, waardoor we de overtreding niet hebben waargenomen.' PSV kwam daardoor uit het niets op 1-1, waarna de wedstrijd kantelde.

Aan Feyenoord-zijde was er ook veel kritiek over de 3-2 van De Jong. Narsingh stelde zich bij de corner op voor Kenneth Vermeer. De aanvaller nam geen deel aan het spel, maar leek Vermeer wel te hinderen. 'Het was et geen hinderlijk buitenspel, omdat de Feyenoord doelman steeds vol zicht had op de bal,' zo gaf de scheidsrechter aan. 'En zolang Narsingh stilstaat en geen contact heeft met Vermeer, mag hij daar staan.'