PSV besluit 2014 met 5-0 zege op Eagles

20 december 2014 21:35

PSV heeft 2014 besloten met een eenvoudige zege op Go Ahead Eagles. In de vierde thuiswedstrijd in tien dagen tijd won de ploeg met 5-0. Memphis tekende voor twee treffers.

PSV zette in de eerste helft vol druk. Dat leverde na een kwartier succes op. Het was uiteindelijk Arias die in het strafschopgebied de bal kreeg en via een carambole op beide palen binnenschoot. Twee keer werd Go Ahead Eagles gevaarlijk in de tegenstoot. Lambooij was dichtbij de gelijkmaker met een kopbal op de lat. PSV kreeg aan de andere kant echter veel meer kansen. De ploeg verzuimde het duel al in de eerste helft af te maken. PSV kwam wel op 2-0 via een prachtige treffer van Memphis. De linksbuiten trok naar binnen en wist een dieptepass prachtig in de loop over de keeper van de Eagles heen te koppen.

In de tweede helft nam PSV gas terug. Slechts bij vlagen zette PSV druk. Go Ahead Eagles kreeg meer ruimte om te voetballen. De tegenstander wist echter nauwelijks iets te creëren. Op de momenten dat PSV aanzette werd het direct gevaarlijk. Tien minuten voor tijd viel de beslissende 3-0 toen Memphis kon binnentikken. In de slotminuten kwam er steeds meer ruimte en wisten Locadia en Jozefzoon de stand nog naar een ruime 5-0 te tillen.