PSV komt opnieuw met de schrik vrij: 2-1 tegen Willem II

31 januari 2015 20:23

PSV is opnieuw met de schrik vrijgekomen. Na heel lang op 0-1 achter gestaan te hebben, sloeg PSV in de laatste vijf minuten pas toe. Invaller Locadia en Memphis kantelden de wedstrijd, nadat diezelfde Memphis nog een penalty had gemist.

In de openingsfase was Willem II gevaarlijk. Na een klein kwartier kreeg PSV de wedstrijd onder controle en kantelde het duel. PSV kreeg diverse goede kansen in de eerste helft, maar vond steeds de uitstekend keepende Kostas Lamprou op haar weg. Willem II was daarentegen uiterst effectief door uit de enige kans in het tweede deel van de eerste helft de 0-1 te maken. Braber kopte in de korte hoek binnen, waarbij Zoet niet vrijuit ging.

In de tweede helft moet PSV op zoek naar doelpunten. De ploeg kreeg weliswaar een groot overwicht, maar kon daar nauwelijks goede kansen uit creëren. Een kwartier voor tijd leek PSV langszij te gaan komen. Invaller Locadia werd onderuit gehaald door Lamprou. Memphis zette zich achter de bal, maar schoot hoog over. Vervolgens ging de tijd steeds meer dringen. Pas in de 84ste minuut was het raak. Locadia schoot van afstand binnen, waarbij Lamprou opnieuw in de fout ging. Drie minuten later viel ook de winnende nog. De Jong kopte in een vol strafschopgebied door op de volledig vrijstaande Memphis. Die schoot vervolgens onhoudbaar hard binnen, waardoor PSV alsnog met de schrik vrij kwam.