PSV opnieuw onderuit in De Kuip: 2-1

22 maart 2015 16:27

PSV is na de nederlagen tegen Zit en tegen Ajax ook tegen Feyenoord onderuit gegaan. In DE Kuip was Feyenoord voor het vijfde jaar op rij te sterk voor PSV. De ploeg ging veel te laat voetballen om de winst af te kunnen dwingen.

PSV begon heel matig aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg Feyenoord al twee goede mogelijkheden. Na twaalf seconden had Lex Immers zelfs moeten scoren toen hij opeens vrijkwam na een scherpe pass binnendoor. Hij schrok zo van de kans dat hij hem verspeelde. PSV had na die scherpe openingsfase van Feyenoord moeite om in de wedstrijd te komen. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat PSV de eerste kans kon noteren. Vervolgens kreeg PSV kansen via Memphis en Maher. De laatste schoot van afstand op de lat. PSV had echter veel te weinig initiatief tegen een hardwerkend Feyenoord. De afvallende bal was veel te vaak voor de thuisploeg.

Na 59 brak Achahbar de matige wedstrijd open. Met een prachtige actie schoot hij de 1-0 onhoudbaar binnen achter Jeroen Zoet. De PSV keeper speelde een goede wedstrijd en wist zijn ploeg enkele keren van een grotere achterstand te behoeden. Toch moest hij toestaan hoe vier minuten later Achahbar opnieuw kon doeltreffen. In die fase liepen de Rotterdammers bijna over PSV heen. PSV had het even niet meer.

Het was Memphis die uit het niets opeens de aansluitingstreffer maakte. Waar hij eerder een kans oog in oog met Vermeer verprutste zorgde hij nu met een zwabberbal van afstand voor de 2-1. De aansluitingstreffer gaf PSV het geloof terug dat het mogelijk was om iets te halen in De Kuip. PSV ging eindelijk voetballen en op zoek naar de gelijkmaker. De kansen kwamen, maar dat gold evenzo aan de andere kant. Op de counter kreeg met name Boetius de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. PSV slaag de er dit keer niet in om in de spannende slotminuten alsnog toe te slaan.