PSV zet grote stap richting de titel: 0-5 bij FC Twente

4 april 2015 22:36

PSV heeft in Enschede een enorme stap gezet richting de titel. 'Angstgegner' FC Twente werd met maar liefst 0-5 verslagen. De thuisclub speelde vanwege de aankomende halve finale van de KNVB beker met een veredeld B-elftal en had daarmee weinig in te brengen tegen PSV.

PSV begon voorzichtig aan de wedstrijd en gaf daarom FC Twente de kans om in de wedstrijd te komen. Dat leverde de thuisclub enige kansen op. Jeroen Zoet toonde echter aan waarom hij in het doel van PSV staat. Na de te voorzichtige openingsfase van PSV nam de ploeg de wedstrijd over. Vervolgens kon het zonder voluit te hoeven gaan al voor rust uitlopen naar 0-3.

Eerst was het Luuk de Jong die na een rebound enigszins gehinderd kon binnenschieten. Vervolgens kon Jeffrey Bruma uit een corner de 0-2 binnenkoppen. Op slag van rust was het aanvoerder Georginio Wijnaldum die met een droog schot voor de 0-3 zorgde.

Na rust kon PSV de wedstrijd simpel uitspelen. PSV hoefde niet echt en de thuisploeg kon niet. PSV kreeg nog diverse kansen om de score verder te laten uitlopen. Alleen Memphis had het vizier nog op scherp en zorgde met twee doelpunten voor de 0-5.