PSV op drempel van titel na zege op PEC: 3-1

10 april 2015 21:52

PSV heeft vrijdagavond in het Philips Stadion met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. PSV creëerde een enorme reeks kansen, maar liet het tot het einde aan toe spannend. De ploeg zakte bij vlagen ver terug, waardoor de tegenstander in de wedstrijd kon blijven.

PSV begon uitstekend in de wedstrijd en had al na 20 minuten op een ruime voorsprong kunnen staan. Op dat momnt stond het 1-0 toen Georginio Wijnaldum profiteerde van een uitglijder van Sainsbury van PEC. Na een half uur kwam de tegenstander uit het niets op gelijke hoogte. De eerste kans werd direct benut door Van der Werff. PSV had het in de fase erna tot aan e rust moeilijk.

In de openingsfase na rust waren er kansen voor beide doelen te noteren. Drost kreeg de kans op de 1-2, maar Zoet was scherp. Aan de andere kant was Hahn de uitblinker. Hij kon echter niet voorkomen dat Joshua Brenet een werelddoelpunt maakte. Zijn eerste treffer in de eredivisie was er een om in te lijsten. Hij nam de bal op de borst aan en haalde vervolgens in een keer van zo'n 30 meter verwoestend uit. PSV kreeg daarna een reeks kansen, maar had het vizier niet op scherp. Hahn kreeg daarbij de mogelijkheid om uit te groeien tot Man van de Wedstrijd. Het duurde uiteindelijk tot de 94ste minuut alvorens Luuk de Jong de wedstrijd in het slot kon schieten.