Kampioen PSV met tien man in blessuretijd alsnog naar zege: 2-3

25 april 2015 22:36

PSV wist op voor dit seizoen karakteristieke wijze de zege weg te halen bij Excelsior. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-1 voor Excelsior terwijl PSV met tien man stond. Uiteindelijk wist PSV in blessuretijd de wedstrijd alsnog naar zich toe te halen.

PSV begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct een paar goede mogelijkheden. Na de openingsfase ontbrak het PSV aan de echte drive om door te gaan. Excelsior kon daardoor in de wedstrijd blijven.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. na een scrimmage in het doelgebied ging de bal via Luuk de Jong in het PSV doel. PSV zette daarna aan en maakte via Wijnaldum al snel de gelijkmaker. Een discutabele beslissing van Nijhuis leek de wedstrijd in het voordeel van Excelsior te beslissen. Na onopzettelijk hands vlak buiten het strafschopgebied kreeg Isimat zijn tweede gele kaart. Stans schoot vervolgens de penalty onberispelijk binnen. PSV kon het daarna nog opbrengen en wist de wedstrijd opnieuw te kantelen. Eerst was het Memphis die opnieuw via een vrije trap wist te scoren. In blessuretijd zorgde invaller Stijn Schaars met een prachtige bal op Memphis voor de inleiding. De buitenspeler gaf hem vervolgens voor waarna de andere invaller Jurgen Locadia alleen nog maar hoefde in te tikken. Het zorgde voor een mooi feestje na afloop voor het uitvak.