PSV in blessuretijd onderuit tegen FC Basel

11 juli 2015 15:25
PSV is zaterdagmiddag met 2-3 onderuit gegaan tegen FC Basel. In de 93ste minuut trokken de Zwiters aan het langste eind. In blessuretijd van de eerste helft hadden ze ook al doelgetroffen. PSV kwam tot twee keer terug in de wedstrijd via doelpunten van Bergwijn en Narsingh. Tegen een veel ervarener FC Basel kwam PSV e rin het eerste half uur niet aan te pas. PSV moest vooral tegenhouden. Aanvallend kon het geen vuist maken. In het laatste kwartier werd de schroom afgegooid en kwam PSV beter in de wedstrijd. Dat leverde vooral kansen op voor Bergwijn die centraal in de aanval de 1-1 maakte. Daarvoor was Basel op voorsprong gekomen door een penalty na onhandig inkomen van Hendrix. In blessuretijd van de eerste helft bracht Embolo de Zwitsers weer op voorsprong. In de tweede helft was er meer evenwicht waardoor er vrij weinig te genieten was. Tien minuten voor tijd werd invaller Narsingh gelanceerd door Leemans. Hij rondde heel beheerst af en zette PSV op 2-2. Ver in blessuretijd ging het alsnog fout voor de Eindhovenaren. Simon Poulsen maakte zijn officieuze debuut voor PSV als invaller op de linkerflank. PSV: Zoet; Brenet, Isimat, Hendrix (46 Alberto), Ritzmaier (46 De Wijs); Vloet, Schaars (73 Leemans), Maher; Laursen (61 Narsingh), Locadia, Bergwijn (73 Poulsen) Bank: Pasveer; De Wijs, Alberto, Leemans, Narsingh en Poulsen Ranglijst (alle clubs spelen 2 duels in de Valais Cup) 1. Sion 1 3 (3-2) 2. Shakthar Donetsk 2 3 (5-4) 3. Basel 2 3 (4-5) 4. Olympique Lyon 0 0 (0-0) 5. PSV 1 0 (2-3) Om de Valais Cup te winnen zal Olympique Lyon zaterdagavond moeten winnen van FC Sion en moet PSV op haar beurt dinsdag met minimaal twee doelpunten verschil winnen van Olympique Lyon.

Chat met andere PSV fans in de PSV Chatbox. Volg verder @psvnetwerk via twitter.