PSV start met puntenverlies door laat doelpunt doelman ADO: 2-2

11 augustus 2015 20:27

PSV kent een teleurstellende start van het eredivisieseizoen 2015/2016. Uit bij ADO Den Haag werd met 2-2 gelijkgespeeld. ADO keeper Hansen zorgden met een prachtige hakbal in de 95ste minuut voor de 2-2 gelijkmaker.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. PSV tikte in de openingsfase zoek en kreeg meerdere goede kansen op de gelijkmaker. Narsingh wist een bal voor open doel zelfs naast te schieten, verrast door de voorzet van Lestienne. Het duurde tot de 23ste minuut voordat PSV op voorsprong wist te komen. Het was Maher die door het centrum doorkwam en uit buitenspelpositie wist te scoren. De matig fluitende arbitrale leiding stond het doelpunt toe. Nog geen twee minuten erna lag de bal op de stip bij PSV. Arias pakte zijn mannetje vast, die vervolgens slim wachtte met vallen tot hij binnen de zestien was. Na de -1 vanaf de penaltystip ging het laatste deel vrij gelijk op. PSV kon na het goede begin geen indruk meer maken, maar kreeg nog wel enkele mogelijkheden om weer op voorsprong te komen.

In de tweede helft speelde PSV compacter, maar vooral vanuit de verdediging. Het liet ADO veelal het spel maken. Hoewel het druk gaf op PSV had Jeroen Zoet eigenlijk weinig te doen. Na een uur spelen kwam PSV op voorsprong toen De Jong een voorzet van Narsingh knap tegendraads binnenkopte. Het spel van PSV werd er met de 1-2 niet beter op. De spanning in het duel nam steeds meer toe, hoewel kansen lang uitbleven. In de 95ste minuut ging het alsnog mis toen de meegekomen Hansen met een ongelofelijke hakbal in de lucht Jeroen Zoet wist te verschalken. Daarna kreeg De Jong alsnog de kans op de winnende treffer, maar die was niet aan hem besteed.