Cocu teleurgesteld: 'wereldgoal van keeper'

11 augustus 2015 21:36 - Fox Sports

Phillip Cocu was na afloop voor de camera van Fox Sports teleurgesteld over het gelijkspel van PSV. 'Het was natuurlijk een fantastische goal, een geweldig moment voor hun keeper. Het is echt een wereldgoal. Maar het gaat mij meer om wat er vooraf gaat.'

'In de eerste helft krijg je vier a vijf 100% kansen waaruit we de goal niet maken. Je moet effectiever met je kansen omgaan. Dan wordt het een heel andere wedstrijd. Dan kom je toch op voorsprong en dan mag het je niet gebeuren dat je een minuut later weer gelijk staat. Dat was een opeenstapeling van fouten. Dat is gewoon gebrek aan scherpte.'

'Na een matig begin van onze kant in de tweede helft, zetten we weer aan en kom je goed op 1-2. Dan vergeten we in de laatste fase van de wedstrijd te voetballen. Als je de bal hebt moet je simpele keuzes maken. We namen veel te veel risico. Dan speel je ADO in de kaart. Zij kunnen dan gaan drukken en dan kan de wedstrijd beide kanten opgaan.'

'Als ik hele wedstrijd bekijk was een zege voor ons natuurlijk wel verdiend geweest. Maar het samenspel moet beter. Wat dat betreft kunnen we wel wat stappen zetten. Zo'n begin is zeker teleurstellend. Ik moet wel zeggen dat ik ook goede dingen heb gezien, maar dit mag ons niet te vaak gebeuren.'

Bekijk interview van Cocu: Fox Sports