Verdiende 3-1 zege voor PSV in topper tegen Feyenoord

30 augustus 2015 18:41

PSV heeft in de topper tegen Feyenoord een verdiende zege behaald. In het Philips Stadion was PSV ondanks of misschien wel dankzij een vroeg eigen doelpunt van Bruma lang de bovenliggende partij. Uiteindelijk won PSV met 3-1, een zege die broodnodig was na het eerdere puntenverlies in de competitie.

PSV kreeg kort voor de wedstrijd de eerste tegenslag te verwerken. Poulsen zou weer eens in de basis maar kreeg in de warming-up last van zijn Kuyt. De veelbekritiseerde Brenet moest vervolgens starten.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong. Nadat Basacikoglu Brenet te slim af was, werkte Bruma de bal met zijn knie hard in eigen doel. Na dat moment had Brenet overigens de rest van de wedstrijd wel goed zicht op zijn tegenstander Basacikoglu.

PSV herpakte zich na de tegenslag en ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. PSV hield Feyenoord lang onder druk en gaf achterin nauwelijks iets weg. De kansen op de gelijkmaker kwamen al snel. De Jong had moeten scoren, maar hij schoot over. In het vervolg groeide Vermeer uit tot uitblinker met reddingen op onder meer Lestienne en Narsingh. Acht minuten voor rust viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. Lestienne kreeg de bal van Propper en wist dit keer wel beheerst in de verre hoek te schieten.

Vier minuten na rust kwam PSV op 2-1. Arias liep weg uit de rug van Kuyt. Hij pakte een voorzet knap uit de lucht en schoot vervolgens gecontroleerd binnen. In het laatste half uur vloeide de kracht bij PSV een beetje weg. De ploeg moest daardoor terug en Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker. Tot drie keer toe redde Jeroen Zoet uitstekend en voorkwam hij de tegentreffer. Kansloos was hij toen Isimat een bal van Kuyt van richting veranderde, maar de paal voorkwam een tweede eigen doelpunt.

Met Hendrix in het veld voor Maher kreeg PSV wat meer controle. Dat leverde prompt ook de 3-1 op. Propper werd licht geraakt en ging in het strafschopgebied onderuit. Kuipers gaf op aangeven van de grensrechter de penalty. Invaller Locadia was er vervolgens als de kippen bij. Hij eiste de penalty op en besliste vervolgens de wedstrijd door de bal onberispelijk binnen te schieten.