PSV werkt aan doelsaldo: 0-6 in Leeuwarden

12 september 2015 22:34

In aanloop naar de Champions League ouverture tegen Manchester United kende PSV een hele makkelijke avond in Leeuwarden. PSV kon op het gemak aan het doelsaldo werken, terwijl het nog een reeks kansen liet liggen. Cambuur speelde 80 minuten met tien man door een vroege rode kaart.

Na een fel begin van Cambuur werd het duel eigenlijk al binnen tien minuten beslist. In de achtste minuut maakte Van der Streek hands na een schot op doel van Andres Guardado. Blom zag in de handsbal het ontnemen van een scoringskans en gaf een penalty en een directe rode kaart. In het vervolg benutte Luuk de Jong de penalty. Vier minuten later legde hij de tweede er ook in. Hij kon een voorzet van Lestienne binnenkoppen.

PSV had daarna een makkelijke avond. De ploeg kon het simpel uitspelen. PSV bleef op zoek gaan naar doelpunten en creëerde een reeks kansen. Het leverde nog voor rust de 3-0 op toen De Jong zijn hattrick completeerde.

Na rust hoefde PSV niet voluit te gaan om er toch een schiettent van te maken. PSV trof diverse keren het houtwerk. Propper was een kwartier na rust wel trefzeker. In de slotfase zorgde de scherpe invaller Jurgen Locadia nog voor de 0-5 en de 0-6.