Locadia kopt PSV naar zege tegen NEC: 2-1

26 september 2015 22:36

PSV heeft zaterdagavond een hele moeizame zege behaald op NEC. In het Philips Stadion werd het uiteindelijk 2-1. Jurgen Locadia kopte een kwartier voor tijd de winnende treffer binnen. NEC was langere tijd de gevaarlijker ploeg, maar PSV trok uiteindelijk aan het langste eind.

In de eerste helft was NEC veel gevaarlijker in het Philips Stadion. Voetballend vond de tegenstander elkaar beter en dat leidde tot de nodige mogelijkheden. Van Eijden was het dichtst bij een treffer, zijn schot eindigde op de paal. De door PSV verhuurde Marcel Ritzmaier ontsnapte na rood na een verschrikkelijke charge op De Jong. De Oostenrijker kwam met gestrekte voet vol op de enkel van Luuk de Jong. De spits leek er direct af te moeten. Op karakter liep hij zich echter door de pijn heen. Het leverde zeven minuten voor rust zelfs de 1-0 op toen De Jong een bal kon binnentikken na een inzet van Luciano Narsingh.

Tijdens de eerste helft kon De Jong met het warme gewricht nog doorgaan. In de rust koelde het af en werd het direct dik. De aanvoerder kon niet verder, waardoor Jurgen Locadia in de spits kwam te staan. PSV kreeg iets meer controle over de wedstrijd, maar het was NEC dat langszij kwam. Bij een spaarzamer wordende aanval was een tackle van Santiago Arias in het strafschopgebied te laat. Hij nam daarmee het risico op een penalty, die Makkelie ook besloot te geven. Santos schoot onberispelijk in.

Na de 1-1 wist PSV NEC wel onder druk te krijgen. Dat leverde niet al te veel uitgespeelde kansen op. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-1 wel. Jurgen Locadia stond vrij en kon binnenkoppen na een voorzet van links van Maxime Lestienne. PSV dat nog steeds teveel balverlies leed wist vervolgens de zege over de streep te trekken.