PSV WINT THUIS OOK VAN WOLFSBURG: 2-0

3 november 2015 22:38

PSV heeft dinsdagavond in een kolkend Philips Stadion op grootse wijze gewonnen van VfL Wolfsburg. na de 2-0 nederlaag uit zette PSV met 2-0 orde op zaken. Jurgen Locadia en Luuk de Jong zorgen voor twee fantastische doelpunten. PSV blijft daardoor in de race voor overwintering.

PSV begon voorzichtig aan de wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg PSV steeds meer controle en geloof in een goed resultaat. PSV ging steeds compacter spelen en gaf daarmee nauwelijks iets weg. Aanvallend miste PSV nog het overzicht en de scherpte om in de eerste helft al goede kansen te creëren.

In de tweede helft zette de ploeg nog een tandje bij. Zowel verdedigend als aanvallend speelde de ploeg heel mannelijk waardoor de ploeg mede op karakter kansen kon creëren. Tien minuten na rust was het De Jong die Locadia prachtig wegstuurde. Locadia ging alleen af op de keeper en schoof heel beheerst binnen. In het vervolg probeerde Wolfsburg het wel. Ze hadden het nodige balbezit, maar wisten daaruit nauwelijks uitgespeelde kansen te creeren. PSV had het verdedigend heel goed voor elkaar en bleef aanvallend gevaarlijk. Vier minuten voor tijd besliste De Jong de wedstrijd. Een prachtige 'no-look' pass van Andres Guardado gaf Luuk de Jong de opening om door te stomen op de keeper. Hij rondde het vervolgens fantastisch met een lob over de keeper heen af.