Hendrix bezorgt PSV zwaarbevochten 0-1 zege

5 december 2015 21:33

PSV heeft zaterdagavond in het Gelredome een zwaarbevochten zege behaald op Vitesse. Jorrit hendrix zorgde in de 90ste minuut voor de enige en bevrijdende 0-1 zege.

PSV startte goed aan de wedstrijd, maar zag dat Vitesse het gaandeweg de eerste helft steeds meer overnam. Aan beide kanten waren er kansen te noteren. Propper was het dichtst bij een treffer, zijn schot belandde op de paal.

PSV maakte tot twee keer toe aanspraak op een penalty, maar kreeg die niet. Bij het tweede geval werd Arias onderuit geschoffeld door Nakamba. Blom wilde er niets van weten en stuurde na protesten Ruud Brood weg van de bank van PSV. In het vervolg kwam ook PSV goed weg toen hij een handsbal van Bruma in het eigen strafschopgebied niet zag in de drukte.

Vitesse kreeg de beste kansen in de tweede helft en had het beste spel Al had PSV ook de mogelijkheden op de openingstreffer. Het was uiteindelijk Hendrix die de wedstrijd besliste.. Luuk de Jong zette hem via een prachtige pass in het strafschopgebied vrij. Iets aan de zijkant bleef Hendrix heel rustig en schoot hij hem in de verre hoek binnen onhoudbaar voor Room. Met nog een kleine twee minuten op de klok was de zege daarmee ook direct een feit voor PSV.