Opnieuw puntenverlies tegen ploeg uit rechterrijtje: 1-1 thuis tegen Roda

12 december 2015 21:44

Na puntenverlies tegen ADO (uit), Heerenveen (uit), Excelsior (thuis), Willem II (uit) verloor PSV tegen Roda JC thuis opnieuw twee punten tegen een ploeg uit het rechterrijtje. PSV kwam via een buitenspeldoelpunt vlak na rust op achterstand en wist dat niet meer recht te zetten.

PSV had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar wist tegen het goed georganiseerde Roda nauwelijks kansen te creëren. De beste kans was zelfs voor de Limburgers, maar Jeroen Zoet redde uitstekend. PSV speelde teveel door het midden en op een te laag tempo om het de tegenstander moeilijk te maken.

Vlak na rust kwam Roda JC zelfs op voorsprong. Juric mocht doorgaan na een meter buitenspel gestaan te hebben. Zijn inzet verdween uiteindelijk via Joshua Brenet in eigen doel. PSV had daarna nog 40 minuten om de zaak recht te zetten. het duurde veel te lang voordat PSV echt op stoom kwam. Pas na de gelijkmaker van Davy Propper een kwartier voor tijd kwam de ploeg echt los. De ploeg ging opportunistischer spelen. Dat leverde meer gevaar op en kansen op de 2-1. Met name Luuk de Jong was dichtbij, maar het mocht uiteindelijk niet zover komen voor PSV.