PSV blijft nu wel overeind in De Kuip: 0-2 zege!!

17 januari 2016 16:22

PSV heeft voor het eerst sinds 2009 de topper tegen Feyenoord weten te winnen. In een seizoen waarin de ploeg tot nog toe steeds aan het langste eind trekt in topwedstrijden won PSV met 0-2 in De Kuip door doelpunten van Hector Moreno en Luciano Narsingh.

In de eerste helft probeerden beide ploegen de controle te houden en zo min mogelijk weg te geven. Daardoor ontstond er een schouwspel zonder al te veel kansen. De beste mogelijkheden waren voor de Rotterdammers voor rust. PSV moest het vooral hebben van het profiteren van fouten aan Feyenoord-zijde. Naarmate de rust naderde werd PSV sterker.

Na rust zette PSV de opmars door. Het leverde kansen een aantal kansen op. Eerst schoot Bruma nog over, maar vervolgens was het wel raak door zijn maatje Moreno. Pereiro kon net niet bij een voorzet voor Propper, waarna Moreno bij de tweede paal simpel in een open doel kon binnentikken.

Met de 0-1 moest Feyenoord komen. Vanuit een gesloten systeem speelde PSV compact. Feyenoord kreeg op inzet een aantal mogelijkheden, maar echt veel gaf PSV niet weg. Via de counter kon PSV het duel uiteindelijk beslissen toen Narsingh werd weggestuurd door Guardado. Hij passeerde zijn tegenstander en was oog in oog met Vermeer koelbloedig. Hij schoot daarmee de beslissende 0-2 binnen.