Guardado leidt PSV naar 4-2 zege op FC Twente

24 januari 2016 16:19

PSV heeft zondagmiddag in het Philips Stadion met 4-2 gewonnen van FC Twente. Onder leiding van een uitblinkende Andres Guardado zette PSV een achterstand recht en liep het vervolgens uit naar een vrij makkelijke zege. De ploeg verzuimde alleen vaker te scoren.

PSV begon moeizaam aan de wedstrijd. FC Twente startte gedurfd en had het betere van het spel. Dat leverde ze na acht minuten ook een voorsprong op door een slimme kopbal van Oosterwijk. PSV zette vervolgens een tandje hoger en zette vrij simpel orde op zaken. Tot twee keer toe gaf Andres Guardado de voorzet van waaruit Hector Moreno kon binnenkoppen. Vervolgens gaf de Mexicaanse middenvelder ook nog een prachtige assist op de wegsnellende Luciano Narsingh. Op snelheid was hij zijn tegenstander de baas en oog in oog met de keeper rondde hij bekwaam af voor de 3-1.

Na rust kreeg PSV diverse mogelijkheden om verder uit te lopen naar een grote score. Omdat dat uitbleef kon Ede via de aansluitingstreffer de spanning weer terugbrengen in de wedstrijd. Een dubbele wissel van Willems en Jozefzoon voor Hendrix en Narsingh maakte echter het verschil. Willems onderschepte vlak na zijn invalbeurt de bal. In de omschakeling die volgde kon Florian Jozefzoon nog binnen de minuut na zijn invalbeurt de beslissende 4-2 binnenschieten.