PSV vervalt in oude fout, maar wint wel: 4-2 tegen De Graafschap

30 januari 2016 21:40

PSV heeft de koppositie in ieder geval voor een dag overgenomen door met 4-2 te winnen van De Graafschap. In het Philips Stadion kwam PSV in de eerste helft overtuigend met 3-0 voor. In de tweede helft verviel de ploeg in de oude fout en liet het de tegenstander tot 3-2 terugkomen, alvorens het duel in de slotfase definitief beslist werd.

PSV was in de eerste helft veel te sterk voor de nummer 18 van de eredivisie. Het duurde tot de 17e minuut alvorens PSV op voorsprong kwam. Luuk de Jong kon een counter doeltreffend afronden en PSV op 1-0 zetten. Vervolgens was het Davy Propper die zorgvuldig binnenschoot in de verre hoek. Het was Luciano Narsingh die op schitterende wijze de 3-0 maakte. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij tussen twee tegenstanders door met een boog in de verre hoek. PSV kreeg kansen om meer dan de 2-0. Maar zelfs een penalty was niet besteed aan Locadia. Hij vond de uitblinkende De Graafschap keeper Jurjus op zijn weg.

Na rust liet PSV het volkomen onnodig lopen. De Graafschap kon achtereenvolgens via schoten van Van de Pavert en Straalman terugkomen in de wedstrijd. Opeens moest PSV aan de bank en was de overwinning niet zeker meer. Terwijl De Graafschap op zoek ging naar de gelijkmaker profiteerde PSV vijf minuten voor tijd van de ruimte door via de counter de 4-2 te maken. Het was Pereiro die zich knap vrijspeelde en de 4-2 binnenschoot.