PSV te sterk voor NEC: 0-3

14 februari 2016 18:36

PSV heeft een goede zege behaald in Nijmegen. PSV was een paar maatjes te groot voor NEC en won uiteindelijk verdiend met 0-3 via doelpunten van De Jong, Locadia en Van Ginkel.

Nadat Jeroen Zoet uitstekend redde op de eerste kans van NEC via Joey Sleegers was het PSV dat uit de eerste kans wel wist te scoren. Jetro Willems gaf opkomend van achteruit al snel de indraaiende voorzet waar hij vorig seizoen zoveel furore had gemaakt. Luuk de Jong schatte de voorzet op waarde in en knikte hem binnen voor de 1-0. PSV had in het vervolg van de eerste helft een overwicht zonder al te veel grote kansen te creëren tegen een compact NEC.

Na rust wist PSV aanvallend gezien beter om te gaan met het spel van NEC. Het leverde kansen op voor onder meer Jurgen Locadia en Luciano Narsingh. Het was Locadia die halverwege de tweede helft de 2-0 kon binnenkoppen. PSV kwam een kwartier voor tijd ook nog op 0-3 toen Marko van Ginkel zijn tweede voor PSV mocht binnenschuiven. De wedstrijd was daarmee beslist. PSV kon alleen nog verweten worden niet verder uit te lopen en de achterstand in doelsaldo op Ajax helemaal in te lopen.