Uitstekende generale voor PSV tegen Heracles: 2-0

20 februari 2016 21:36

PSV kende een uitstekende generale repetitie op weg naar het Champions League duel tegen Atletico Madrid. PSV gaf Heracles geen moment het idee dat er iets te halen was in Eindhoven en won uiteindelijk simpel met 2-0.

PSV begon uitstekend en kwam na drie minuten op voorsprong. Jetro Willems gaf na een prachtige aanval de assist van waaruit Davy propper alleen voor de keeper kon komen en in de verre hoek kon binnentikken. PSV bleef in de eerste helft doorgaan op zoek naar de tweede treffer. De ploeg verzuimde lang te scoren. Met name Luuk de Jong kreeg diverse goede kopkansen, maar had het vizier niet op scherp. Op slag van rust had PSV een cadeautje van scheidsrechter Makkelie nodig om op 2-0 te komen. Weghorst hield Bruma ligt vast, waarna Makkelie naar de stip wees. Gaston Pereiro aarzelde niet en schoot heel zeker binnen.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. PSV bleef de controle houden en creëerde nog diverse kansen op meer doelpunten. Doelman Castro voorkwam echter een grotere uitslag. Het echte moeten bij PSV was er vervolgens wel af. De ploeg speelde het zakelijk uit en kon met een gerust hard uitbollen richting het duel tegen Atletico Madrid.