Tiental PSV houdt stand tegen Atletico Madrid: 0-0

24 februari 2016 22:34

PSV heeft tegen Atletico Madrid knap stand gehouden in eigen huis. Ook nadat PSV 20 minuten voor tijd met tien man kwam te staan door een tweede geel van Pereiro hield PSV de gelederen gesloten tegen een beter Atletico. Zoet was de absolute uitblinker woensdagavond.

PSV speelde volwassen, maar moest toch toezien hoe Atletico Madrid in Eindhoven het overwicht had. Voetballend gezien waren de Spanjaarden een maatje sterker. De Spanjaarden creëerden tegen een goed verdedigend PSV een drietal grote kansen. Jeroen Zoet hield zijn ploeg in de eerste helft in de race. PSV kwam nauwelijks in het strafschopgebied van de Spanjaarden. PSV creëerde wel een grote kans. Davy Propper trof echter de doelman.

Na rust gaf PSV weinig grote kansen meer weg. De ploeg van Cocu stond verdedigend goed. Aanvallend kon PSV te weinig uitrichten om voor de goal te komen. Twintig minuten voor tijd kwam PSV ongelukkig met tien man te staan na de tweede gele kaart van Pereiro. De kaarten waren zwaar bestraft, maar de actie bij de tweede was ook allerminst slim te noemen.

Met tien man moest alle hens aan dek bij PSV. Met Isimat voor Narsingh ging PSV met drie centrale verdedigers spelen. De backs konden daardoor meer aanvallende intenties gaan vertonen. Toen een kwartier voor tijd Guardado was leeggespeeld was het voornamelijk tegenhouden voor PSV. Vijf minuten voor tijd mocht ook Lestienne zijn rentree maken. De Belg toonde zich actief en kreeg zelfs nog een kans om zich onsterfelijk te maken. Hij moest bij een voorzet van Hendrix de bal ineens nemen. Vanuit een moeilijke hoek joeg hij de bal over het doel. Het zou daardoor bij 0-0 blijven. PSV wist het belangrijke doelpuntloze gelijkspel over de streep te trekken en daarmee een goede uitgangspositie over te houden aan de wedstrijd.