Eenvoudige overwinning PSV in Groningen: 0-3

5 maart 2016 21:34

PSV heeft zaterdagavond een hele eenvoudige zege behaald in Groningen. Daar waar PSV de afgelopen jaren nog zoveel moeite had in Groningen, had de ploeg van Phillip Cocu nu geen kind aan de thuisclub.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. PSV domineerde van het begin. Dat leverde al in de zevende minuut een treffer op. Jetro Willems stond volledig vrij en zag zijn schot van richting veranderd door Hateboer in het doel verdwijnen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Groningen meer en meer in de wedstrijd. De thuisploeg claimde een strafschop toen Jeroen Zoet uitkwam en de bal en daarbij ook Maduro aantikte. Van Boekl zag er echter niets in.

Na rust zette PSV nog een tandje bij. PSV had geen kind meer aan FC Groningen. Vijf minuten na rust was het duel al beslist toen Propper een prachtige aanval schitterend afmaakte. Hij rondde een pass van Locadia met een mooie voetbeweging knap af in de verre hoek. PSV kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om de zege ruimer uit te laten vallen. Het werd uiteindelijk nog 0-3 toen Jurgen Locadia van afstand de derde binnen knalde.