PSV laat heel dure punten liggen tegen Heerenveen: 1-1

12 maart 2016 21:36

PSV heeft zaterdagavond hele dure punten laten liggen in het Philips Stadion. Na tien zeges op rij kwam de ploeg thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen. PSV speelde met name in de eerste helft verder onder de maat.

PSV had in de eerste helft wel controle, maar wist nauwelijks open kansen te creëren. De enige echte mogelijkheid was voor Marco van Ginkel die vrij kwam voor de keeper, maar wild over schoot. Aan de andere kant werd Heerenveen naarmate de eerste helft vorderde gevaarlijker.

Na rust kwam PSV anders uit de kleedkamer. PSV was veel scherp en zette Heerenveen onder druk met met name afstandsschoten. Toch was het Heerenveen dat acht minuten na rust op voorsprong kwam. Een fantastische bal binnendoor van Larsson zette Te Vrede vrij voor de goal. Jeroen Zoet zat er nog dichtbij op de inzet van Te Vrede, maar zag de bal uiteindelijk toch in het doel gaan. Drie minuten later was het alweer gelijk. Een perfecte voorzet van Luciano Narsingh werd door Luuk de Jong van dichtbij simpel binnengekopt. PSV wild daarna doordrukken. Dat zorgde voor hectiek voor het doel van de Friezen. PSV kreeg diverse mogelijkheden, maar slaagde er niet in de zo gewenste 2-1 binnen te werken.