PSV strandt na 16 penalties in achtste finales CL

15 maart 2016 23:37

PSV is na een geweldige prestatie in Madrid uiteindelijk na 16 penalties gestrand in de achtste finales van de Champions League. Na een 0-0 na 90 en 120 minuten trok Atletico Madrid uiteindelijk na penalties met 8-7 aan het langste eind. De achtste penalty van PSV ging pas mis, Luciano Narsingh schoot op de lat,

PSV was door vrijwel iedereen kansloos geacht tegen Atletico Madrid. PSV hield echter uitstekend stand en wist bij fases goed mee te voetballen. De beste kansen waren wel voor Atletico. Jeroen Zoet speelde echter net als in het thuisduel een heldenrol met twee schitterende reddingen in de eerste helft.

Een kwartier na rust had PSV de 0-1 kunnen maken, Een inzet van Jurgen Locadia belandde op de paal, waarna de rebound niet besteed was aan zowel De Jong als Van Ginkel. In het vervolg van de tweede helft moest de verdediging aan de bak om het aanzettende Atletico in toom te houden. Met behulp van Jeroen Zoet wist de ploeg met alles wat het in zich had de nul te houden.

De verlenging gaf hetzelfde beeld. PSV speelde knap mee, maar kon nauwelijks kansen creëren. Achterin was Jeroen Zoet heer en meester. Daardoor kwam het aan op een zenuwslopende penaltyserie. Achtereenvolgens Van Ginkel, Guardado, Pröpper, Bruma, Moreno, Lestienne en Arias scoorden en lieten zien dat het penaltysyndroom van PSV nergens voor nodig was geweest. Uiteindelijk werd de achtste penalty PSV fataal. Luciano Narsingh, drie minuten voor het einde van de verlenging ingevallen voor Luuk de Jong, de spits kon vanwege kramp in zijn hamstrings niet verder, schoot op de lat. Juanfran trof vervolgens doel en haalde daarmee de zege voor de thuisclub binnen.