PSV wint uit bij AZ: 2-4

30 november 1999 00:00

PSV heeft de zware uitwedstrijd bij AZ winnend weten af te sluiten. PSV kwam met 0-4 voor, maar moest in de slotfase alsnog twee tegendoelpunten toestaan.

PSV kwam in de openingsfase heel goed weg. AZ kreeg diverse mogelijkheden op de openingstreffer. Nadat AZ de lat had geraakt deed Gaston Pereiro met een leep balletje even later hetzelfde. Hij vervolgde echter in de volgende aanval met de 0-1. Na die openingstreffer kwam PSV beter in de wedstrijd en had het in een groot deel van de eerste helft het betere van het spel. Nadat AZ in het laatste kwartier mogelijkheden op de gelijkmaker kreeg was het Marco van Ginkel die bij een counter voor de 0-2 zorgde. Datzelfde had Luciano Narsingh vlak daarvoor nog nagelaten.

Na rust gaf PSV niet veel meer weg. Zelf liep de ploeg verdiend uit naar 0-4 via doelpunten van Narsingh (onder de keeper door) en Van Ginkel (uit een vrije trap vanaf de linkerkant). PSV ging vervolgens op meer doelpunten voor het doelsaldo in de titelstrijd. Nadat Jeffrey Bruma gewisseld werd en invaller Jop van der Linden in de 81ste minuut de 1-4 maakte, ging AZ er zowaar nog weer voor. In de 84ste minuut viel ook nog de 2-4 via Tankovic. PSV schrok daarna wakker en sloot de gelederen om verdere schade te voorkomen.